(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Vídeňské žemlové knedlíky
Potřebné ingredience
300g den starých žemlí
40 g másla
80 g hrubé mouky
2 vejce
2,5 dl mléka
sůl
Postup přípravy
Žemle pokrájené na kostičky polijeme rozehřátým máslem a promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na žemle, přidáme mouku, promícháme a necháme chvíli stát. Můžeme do těsta ještě přidat nasekanou petrželku. Z těsta uděláme 8 knedlíků (já udělala 12 knedlíků) a vaříme asi 10 min. Uvařené knedlíky vyjmeme a rozřízneme napůlky (já jsem je jenom propíchala špejlí a nerozřezávala).
jsou to rychlovka a tak je dělám s oblibou dá se říci k čemukoliv..:-)
jsou to rychlovka a tak je dělám s oblibou dá se říci k čemukoliv..:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé